Het leiderschapsprogramma

Denk jij al tijden na over dat ene initiatief voor de stad of in je wijk? Wil jij je netwerk uitbreiden, in contact komen met andere betrokken Amsterdammers en werken aan je persoonlijke leiderschapskwaliteiten?

 

Ben je tussen de 18 en de 25 jaar (uitzonderingen daargelaten) Meld je dan aan voor het leiderschapsprogramma van Ambassadeurs van Amsterdam. Ambassadeurs van Amsterdam is een beweging voor en door jongeren uit Amsterdam. Onderdeel is een gratis programma waar je in negen bijeenkomsten met jongeren vanuit alle stadsdelen, verschillende achtergronden en afkomstig vanuit het mbo, hbo en wo onderwijs aan de slag gaat met je eigen challenge voor de stad. Zo draag je bij aan de toekomst van de stad terwijl je werkt aan jezelf! Nieuwsgierig naar het programma of hoe jij kan bijdragen? Het eerstvolgende programma start op 12 september. Mail naar info@ambassadeursvanamsterdam voor meer informatie of schrijf je hier in.

 

 

 

 

Wat is het?

Ambassadeurs van Amsterdam is een gratis leiderschapsprogramma vanuit de Gemeente Amsterdam. Tijdens dit programma ontwikkel je persoonlijke skills door te werken aan een challenge in Amsterdam. De toekomst van Amsterdam is namelijk afhankelijk van jou. Daarom willen we jou uitnodigen en betrekken bij het vormgeven van die toekomst. Als jonge en betrokken Amsterdammer weet jij zelf het beste wat de uitdagingen zijn en hoe die het beste aangepakt kunnen worden. Hoe je dat doet leer je in dit programma door te werken aan je skills en vaardigheden die je nodig hebt om jouw challenge in de stad te organiseren.

 

 

Wat ga je doen?

In negen bijeenkomsten ga je met een superdiverse groep van deelnemers afkomstig vanuit alle stadsdelen van Amsterdam werken aan een challenge in de stad. Van een actie voor een voetbalveld in jouw buurt tot het organiseren van een festival over verbinding in de wijk. Van het aangaan van een gesprek met een van de wethouders tot het oprichten van je eigen programma voor jongeren in de wijk. Tijdens het werken aan deze challenge leer je spreken voor groepen en pitchen tot het regelen van crowd-funding. Daarnaast leer je ook elkaar kennen, begrijpen en elkaars (en je eigen) verschillende talenten waarderen. Je werkt samen vanuit de focus op overeenkomsten, niet door erover te praten maar door samen te doen. Dat doe je in een kleine groep en onder begeleiding van ervaren trainers en gastsprekers.

Hoe meld ik mij aan?

Wil jij deze kans benutten? Meld je dan aan! Dat doe je door het aanmeldformulier in te vullen. Daarin beantwoord je vragen over je motivatie en vul je je gegevens in.

 

Vragen of opmerkingen bel dan met Durk Gardenier op 06-14 05 85 73 of mail info@ambassadeursvanamsterdam.nl.

 

Wel geïnteresseerd, maar kan je op onderstaande data niet mee doen? Neem dan ook contact op, we draaien dit programma meerderere keren in 2021.

Wie/wat/waar?

 • Wanneer? Vanaf 12 september tot en met 24 oktober.
  • Drie weekenddagen van 10:00 tot 14:00 of van 14:30 tot 18:30 (12 september, 3 en 24 oktober)
  • Zes woensdagavonden van 18:30 tot 21:30 (15, 22 en 29 september, 6, 13 en 20 oktober)
 • Waar? De bijeenkomsten vinden verspreid door de stad Amsterdam plaats, de zondag bijeenkomsten vinden altijd op dezelfde plek plaats. Indien noodzakelijk ook online in verband met een Corona-proof aanbod.
 • Hoeveel tijd kost dat? 9 bijeenkomsten van in totaal 27 uur. 4 uur op de zondag en 3 uur op woensdag.
 • Vorm? Corona-proof, plenaire-, groepsbijeenkomsten en een activiteit in de stad Amsterdam die je zelf vormgeeft.
 • Coaching? Je werkt in kleine groepjes en krijgt persoonlijke begeleiding er werken professionele project- & evenement coördinatoren mee om jullie te ondersteunen.
 • Beoordeling? je krijgt 360 graden feedback en een persoonlijke referentie van de verschillende coaches, inspiratoren, medestudenten en een officieel certificaat

 

 

Wat krijg ik ervoor terug?

 1. Gratis en kwalitatief hoogstaand leiderschapsprogramma waarin je werkt aan je skills zoals leren spreken in het openbaar, community building en het opzetten van je eigen activiteit;
 2. De mogelijkheid om gelijke kansen te stimuleren door sterke netwerken op te zetten en zo actief bij te dragen aan de toekomst van Amsterdam;
 3. Verschillende niveaus van denken en werken te doorgronden;
 4. Een certificaat van deelname aan dit project;
 5. Uitbreiding van je netwerk met organisaties, professionals en rolmodellen;
 6. Je wordt onderdeel van het de eerste lichting Ambassadeurs van Amsterdam en het netwerk van talentvolle Amsterdamse jongeren.
 7. De mogelijkheid om de beweging van AvA verder te brengen, door een bijdrage aan de ontwikkeling van het programma te leveren.

 

 

Geïnspireerd? Doe dan mee en meld je hier aan!

Ja, ik wil graag meedoen!

check het hier