Voorbeeldt

 

Waar staat Voorbeeldt voor?

Onze missie is om scholen veel meer deel te laten nemen aan de samenleving!

Docenten hebben te weinig tijd en ruimte om lessen te ontwikkelen die buiten het voorgeschreven curriculum vallen ondanks dat hier vanuit de scholen en gemeente meer en meer belang aan gehecht wordt.

Voorbeeldt springt in op deze problemen in het onderwijs door niet alleen een breder curriculum te bieden maar ook diversere docenten voor de klas te zetten. Wij geloven dat je op school niet moet leren over muzikanten, politici of ondernemers maar direct les van hen moeten krijgen. Op die manier verbinden wij scholen met de rest van de samenleving!

 

Wij geloven in het lesgeven vanuit je eigen vakgebied en/of passie en vragen onze docenten om actief na de denken over hoe zij hun passies kunnen overbrengen op hun leerlingen. Als docent bij Voorbeeldt word je niet alleen ingezet als leraar maar helpen wij je ook bij het schrijven, ontwikkelen en geven van je eerste lessen. Zo gaan jouw lessen niet alleen over de onderwerpen waarover jij les wilt geven, maar zijn deze ook geschreven naar jouw visie.

 

Onze focus ligt nu op het basisonderwijs. Deels omdat hier het meeste ruimte is voor gastlessen en deels omdat juist in het basisonderwijs een nieuw gezicht voor de klas zoveel impact kan maken!

 

Over ons:

Lena Vigeveno (23) is gastdocent in het onderwijs en musea. Daarnaast ontwikkelt Lena ook lessen en is zij freelance kostuumontwerper en stylist.

Dédé Kruisman (24) is ondernemer en actief in marketing en de duurzame bouw. Ook is hij student political science aan de UvA en actief in de studentenpolitiek.

 

Deze challenge is in West: start ook een initiatief in Amsterdam-West!

 

 

Een initiatief van

west

Ja, ik wil graag meedoen!

check het hier