Naam: Chanté Berggraaf
Leeftijd: 28
Woonplaats: Amsterdam
Studie: Communicatiewetenschappen, specialisatie in Entertainment Communication
Interesses: Artiest, sociaal betrokken, moeder van twee zoontjes
Twee jaar geleden voelde ik de drang om mezelf los van mijn studie verder te ontwikkelen. Mijn jongste zoontje was toen één jaar oud en ik zocht naar meer uitdaging. Ik wilde ook graag nieuwe mensen ontmoeten buiten mijn eigen sociale kring en stadsdeel. Op een dag zag ik een advertentie van Ambassadeurs van Amsterdam op Facebook, en dat leek perfect te passen bij wat ik zocht.
The Taboo Table was een afternoontea met een diepgaand tintje. Het bood een inspirerende en veilige omgeving waarin mensen openlijk konden praten over moeilijke onderwerpen.
Het idee ontstond tijdens mijn tijd bij Ambassadeurs van Amsterdam. Tijdens een kennismakingsbijeenkomst raakte ik in gesprek met Qichell, Sahar, Lorina en Noah. We hadden het over ’the power of beauty’: als je je beter kleedt, voel je je beter. Vaak wordt dit als oppervlakkig beschouwd, maar wij ervoeren het tegenovergestelde. Wanneer ik met vriendinnen uit eten ga en er is een dresscode, merk ik dat we makkelijker praten over serieuze onderwerpen. Dit vormde de basis voor het idee van The Taboo Table. Met de hulp van het Ambassadeurs van Amsterdam-programma hebben we het idee verder uitgewerkt en vormgegeven, om het vervolgens tot leven te brengen.
Mensen werden bij The Taboo Table verwelkomd met een drankje en naar hun plek aan tafel geleid. Gedurende drie rondes hebben we verschillende thema’s besproken, waarbij deelnemers na elke ronde van tafel wisselden. Op tafel stonden gespreksstarters om de conversatie levendig te houden. Ook organiseerden we een panelgesprek waarbij het publiek vragen en stellingen kon inbrengen die vervolgens door het panel werden besproken. Aan het einde kregen alle deelnemers een goodybag met leuke items en informatie van verschillende organisaties over de behandelde thema’s.
De reacties na afloop en op social media waren ontzettend enthousiast. Het was duidelijk merkbaar dat er een grote behoefte was aan een evenement als The Taboo Table. Mensen verlangen naar authenticiteit en verbinding.
Dankzij het programma van Ambassadeurs van Amsterdam heb ik veel nieuwe mensen buiten mijn eigen kring leren kennen. Ook heb ik verschillende vaardigheden ontwikkeld, zoals netwerken, design thinking en public speaking. Ik heb geleerd dat mijn creativiteit goed samengaat met sociaal ondernemerschap. Nu weet ik dat als ik een idee heb, ik het ook daadwerkelijk kan realiseren, omdat het me gelukt is met The Taboo Table.
Ambassadeurs van Amsterdam heeft me geïnspireerd om meer sociale projecten op te zetten. Momenteel werk ik aan een nieuw project genaamd Beats, Books and Bites. De module ‘projectplan schrijven’ van Ambassadeurs van Amsterdam heeft me geholpen bij een succesvolle subsidieaanvraag voor dit project. Als ik terugkijk op mijn tijd bij Ambassadeurs van Amsterdam, ben ik dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Het heeft me niet alleen nieuwe inzichten en vaardigheden gebracht, maar ook waardevolle connecties en de motivatie om blijvend bij te dragen aan mijn gemeenschap.
stadsbreed