Save Nature With Art

Naam: Pablo Cantatore

Leeftijd: 24

Woonplaats: Amsterdam
Studie: Kort gestudeerd op de fotoacademie en 1 college Cultureel Erfgoed
Werk: Ontwerper / Kunstenaar

Hoe ben je bij Ambassadeurs van Amsterdam terechtgekomen?

Toen ik naar Amsterdam verhuisde, was ik vastberaden om hier een nieuw leven op te bouwen. Ik voelde een sterke drang om me in te zetten voor de samenleving. Ik ontdekte Ambassadeurs van Amsterdam op Instagram, en het voelde als een perfecte match. Ik meldde me aan en mocht meteen meedoen.

 

Jouw Uitdaging: Save nature with art

Kunst heeft altijd al mijn interesse gehad vanwege de kracht ervan om mensen bewust te maken en hun gedrag te veranderen. Tijdens de sessies en workshops van Ambassadeurs van Amsterdam heb ik dit verder onderzocht. Uiteindelijk bedacht ik het concept van een prullenbak in de vorm van een dolfijn. De doorzichtige buik van de dolfijn liet mensen zien en ervaren hoeveel plastic er wordt weggegooid en vaak in de maag van dieren belandt. Het samensmelten van artistieke en functionele aspecten sprak me enorm aan.

 

Dit project begon als een idealistisch idee om de wereld te verbeteren. Pas na mijn tijd bij Ambassadeurs van Amsterdam kreeg ik echt grip op de ‘hoe’. En toen ben ik samen met een vriend van mij verder gaan denken vanuit het concept van de dolfijn, wat leidde tot de ontwikkeling van de statiegeldbak.

 

Wat heeft Ambassadeurs van Amsterdam je gebracht?

Aangezien ik geen formele opleiding heb gevolgd, zag ik Ambassadeurs van Amsterdam als een kans om echt iets te bereiken. Het heeft me een netwerk, verbinding met de stad en een gevoel van verantwoordelijkheid gegeven. Ik heb deelgenomen aan diverse workshops, variërend van Persoonlijk Leiderschap tot Deep Democracy. Maar wat nog waardevoller was, was de begeleiding die ik kreeg. Ik voelde me echt gesteund en kreeg de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik werd gezien en gehoord, en dat gaf me de moed om kansen te grijpen.

 

En nu?

De statiegeldbak is een enorm succes geworden; we hebben zelfs personeel in dienst. Ambassadeurs van Amsterdam heeft me geleerd hoe ik mijn weg kan vinden binnen verschillende gemeenten. Ik ken nu de routes en de mensen. Wat voorheen een log bureaucratisch systeem leek, voelt nu veel toegankelijker. Ik begrijp beter hoe dingen werken en kan mijn plannen helder verwoorden. Ik mag dan geen formele opleiding hebben gevolgd, maar dankzij Ambassadeurs van Amsterdam heb ik een sterke basis gelegd in Amsterdam, waar ik elke dag dankbaar voor ben. Ik zou het iedereen aanraden.

 

 

Een initiatief van