AVA wall

In het dagelijks leven kennen de meeste hem als een vriend, medestudent of trainer. Maar sinds afgelopen AVA dag draagt Bilal (14) vol trots de titel Jonge Changemaker. Deze jonge ondernemer zet zich in om jongeren van de straten en bank weg te houden doormiddel van het geven van goedkope kickboks lessen.

 

 

Hoe kwam jij op het idee voor Pads voor kids?
“Ik gaf een keer les aan een jongen op de sportschool van mijn vader. Ik vond het leuk en dacht gelijk: waarom zou ik dit niet vaker doen? En ik heb ook jongens van de les meegenomen naar de matten en gevraagd: wie wil patsen?  Ik merkte dat veel jongeren patsen leuk vinden. Het is een leuke oefening van kickboks. Hierdoor ben ik het vaker gaan doen.’’

 

Wat heb je bereikt met jou inzet?
“Ik heb nu een à twee klanten per dag, dat is voor nu voldoende, meer dan genoeg zelfs. Deze onderneming moet ik ook combineren met school, bijles en huiswerkbegeleiding. Aan het begin vond ik het wel lastig, maar dat gaat nu beter. Ik hou nu een planning bij voor de hele week. Na de lessen train ik meestal voor mijzelf, dat is mijn rust. En dan is de dag alweer voorbij.”

 
 

 

Wat heb je geleerd van uit deze ervaring?
“Ik heb veel geleerd. Als ik een fout maak, leer ik ervan en doe ik het de volgende keer beter. Dit proces blijf ik herhalen totdat ik geen fouten meer maak. Maar Ik blijf tot de dag van vandaag fouten maken, zoals elke trainer.”

 

Heb jij nog tips voor mensen die een eigen bedrijf willen starten?
“Voordat je een bedrijf begint, doe eerst goed onderzoek. Hoe je een bedrijf opstarten en wat moet je ervoor doen.  Maak een stappenplan voor je idee of lessen en bereid je voor. Zo kom je niet in een les waarbij je zo maar iets uit je hoofd opnoemt en de volgende keer totaal wat anders doet. Hou de structuur vast. Maar doe ook iets wat jij leuk vindt en waarmee jij mensen kan inspireren om mee te doen! “