Soumaya Abalhoussaien

nieuw-west
by Young Amsterdam

Mijn naam is Soumaya. Ik ben 22 jaar en studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik ben behoorlijk maatschappelijk betrokken en geef onder andere sportlessen aan dames en jonge vrouwen. Ook heb ik Wees Tegen Pesten opgestart, omdat ik zie dat veel mensen gepest worden. Zelf heb ik dit ook een korte periode meegemaakt. Dat maakte zoveel impact dat ik besloot me hier hard voor te maken.

 

Slotervaart

Ik ben geboren en getogen in Nieuw-West en woon nu al 22 jaar in Slotervaart. Veel mensen kennen me, laatst noemde iemand me de BN’er van Nieuw-West. Ik haal veel voldoening uit het helpen van anderen, daarom ben ik betrokken bij organisaties zoals Young Amsterdam en de Krajicek Foundation. Waar ik woon is het best wel rustig, dat is fijn. Ook wordt er best veel georganiseerd voor jongeren. Wat ik jammer vind is dat er in Nieuw-West altijd wordt verbouwd. De wegen zijn vaker dicht dan open, maar goed, dat betekent wel dat er ontwikkeling plaatsvindt.

 

Openbaar vervoer

Wat ik mis rond het plein is een speelplek voor kinderen. Vroeger hadden we op het binnenpleintje voor mijn huis een grote tuin met schommels en een voetbalveldje, maar dat is allemaal weggehaald vanwege overlast. Dat vind ik zo’n onzin. Het is een woonwijk, kinderen moeten gewoon rustig spelend kunnen opgroeien. Ook vind ik dat het openbaar vervoer goedkoper moet worden. We stimuleren mensen om niet meer de auto te pakken, maar de parkeerkosten zijn torenhoog en als ik een dag in Noord moet werken ben ik zo 15 euro kwijt aan het openbaar vervoer. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om het openbaar vervoer te betalen, maar we moeten wel allemaal naar ons werk. Er zijn best wat jongeren die zwartrijden of deurtjes intrappen. Dat mag niet, nee, maar ik begrijp het wel.

 

Gelijke kansen

Ik hoop voor Amsterdam dat iedereen gelijke kansen krijgt. Er zijn nog teveel kinderen in groep 8 die een lager schooladvies krijgen, omdat hun ouders de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en dus niet goed voor ze kunnen opkomen. Deze jongeren moeten veel langer over hun studie doen om het niveau te halen waar ze eigenlijk thuishoren. Zo raken ze gedemotiveerd. Bovendien zijn kinderen van ouders met een uitkering eerder geneigd te stoppen met school om geld te gaan verdienen. Hierdoor blijven ze structureel minder verdienen dan hun leeftijdsgenoten die hebben doorgeleerd. Ik denk dat we goed op weg zijn, maar er moet nog veel gebeuren.

 

Heb je interesse in een voorlichting van Wees Tegen Pesten? Kijk dan op Facebook: Wees Tegen Pesten, of mail naar weestegenpesten@hotmail.com 

Ja, ik wil graag meedoen!

check het hier