Saloua Ahannach

Mijn naam is Saloua Ahannach, ik ben 24 jaar oud en geboren en getogen in Osdorp, Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in Chemie en werkte tot voor kort geleden in een farmaceutisch laboratorium. Ondertussen ben ik bezig met een docentenopleiding omdat ik nog gemotiveerd ben om meer te leren. Vroeger gaf ik veel bijles en ik merk dat ik er voldoening uithaal om anderen iets bij te leren. Vergeleken met mijn werk in het laboratorium zie ik de effecten van docent zijn veel meer. Over een jaartje ben ik klaar met studeren en hoop ik het veld in te kunnen!

 

AvA

Via via ben ik terecht gekomen bij Ambassadeurs van Amsterdam. Ik zat al eerder bij Young Amsterdam dus ik ben mij bewust van de kansen van projecten zoals deze. Je doet er enorm veel leuke ervaringen op en ontmoet verschillende mensen. Bij Ambassadeurs van Amsterdam ging ik aan de slag bij het ‘Inhoud’ team. Samen met andere ambassadeurs hebben wij het leiderschapsprogramma opgezet en uitgevoerd. Het mooie hieraan was dat we verschillende visies tot één geheel hebben samengebracht. Door deze ervaringen heb ik veel kunnen leren. Daarnaast ben ik nu coach bij het leiderschapsprogramma van AvA!

Door veel te participeren in de stad ben ik bij verschillende projecten terecht gekomen. Ik ben nu vrijwilliger bij het project Grote Spelers bij de Gemeente Amsterdam. We zijn bezig met een banen project. Door dit project hopen we dat jongeren uit Amsterdam Nieuw-West sneller aan een baan komen. We leren de jongeren bepaalde soft-skills die ze op school en thuis niet mee krijgen. De trainingen zorgen ervoor dat ze klaar gestoomd worden voor de banenmarkt en de toekomst. Ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken.

 

Amsterdam

Ik ben opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West en ik merk dat ik de sfeer hier heel prettig vind. Mensen omschrijven West wel eens als de ‘ghetto’ maar voor mij is het de plek waar ik ben opgegroeid en dus gewoon ‘thuis’. De mensen in West zijn sociaal en op straat kom je altijd wel iemand tegen waarmee je een praatje kan maken. Vooral het contact met de buren is iets wat ik waardeer. In andere stadsdelen komt het minder vaak voor dat de buren zo’n goede band hebben.

Ook is Amsterdam Nieuw-West heel divers. Maar dat heb je eigenlijk in heel Amsterdam. Ik heb wel het idee dat diversiteit de laatste tijd meer wordt ‘gepushed’ dan dat het vanzelfsprekend gaat. Ik zou het mooi vinden om te zien dat diversiteit iets vanzelfsprekends is, en dat er bijvoorbeeld geen quota voor hoeft te zijn. Maar misschien is dat wellicht nodig vóór dat het vanzelfsprekend is. Ik kijk er naar uit dat we elkaar zien als één, als Amsterdammers en dat achtergrond dan niks uitmaakt.