Saber El Majdoubi

Ik ben Saber, 27 jaar en ik kom uit Osdorp. Ik heb ontzettend veel energie en ik ben eigenlijk altijd vrolijk. Mijn beste vriend noemt me ook wel een Duracelbatterij, omdat ik altijd maar door ga. Sinds februari werk ik als begeleider van jongeren die steun nodig hebben. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en maak ik gedichten, verhalen en kunst.

 

Osdorp

Amsterdam is voor mij de meest geweldige plek op de wereld. Het is een wereldstad en er leven ontzettend veel verschillende nationaliteiten, maar toch is de stad supergezellig. Ik ben opgegroeid in Osdorp, maar woon sinds een jaar in Zuid-Oost. Hoewel er genoeg te doen is in Zuid-Oost, voelt Nieuw-West toch als thuis. Dat komt waarschijnlijk omdat mijn sociale netwerk zich in Nieuw-West bevindt.

Als ik toch één ding zou mogen veranderen in Amsterdam, dan is dat de huisprijs. Starters zoals ik met een prima nettosalaris moeten gewoon een huis kunnen huren of kopen. Ik wil gewoon rustig mijn leven kunnen leven en geen 600 euro neerleggen voor 3 vierkante meter. Ook zie ik graag dat stadsdelen zich meer gaan mengen. Mensen uit Noord en Zuid-Oost moeten meer naar het centrum trekken en andersom. Dat gebeurt nu alleen wanneer Ajax speelt.

 

Financiële educatie

Daarnaast vind ik dat jongeren met een migratieachtergrond financiële educatie moeten krijgen van jongs af aan omdat ze vaak niet de financiële mogelijkheden hebben die witte Nederlanders wel hebben. Ze moeten weten hoe de belastingdienst werkt, hoe ze kunnen ondernemen, en hoe ze geld bij elkaar kunnen sparen zodat ze ook op schoolreisje kunnen. De havo/vwo klassen gaan namelijk altijd naar het buitenland, terwijl de vmbo-klassen in Nederland blijven.

 

Mijn droom voor Amsterdam is dat inwoners gewoon in hun eigen buurt kunnen blijven wonen. Buurten zoals Mercatorplein, Osdorp en De Vogelbuurt worden gemaakt door de bewoners. We moeten er samen voor zorgen dat zij op hun plek kunnen blijven wonen en dat ze niet vanwege hun financiële situatie moeten uitwijken naar plekken buiten Amsterdam.