Pablo Cantatore

Ik ben Pablo en ik ben 21 jaar oud. Ik kom uit Vinkeveen, een dorp dichtbij Amsterdam. Voor mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuisd. Ik hou erg van kunst, filmen en laat graag mijn creatieve kant zien. Toen ik naar Amsterdam  ging kwam ik in een studentenflat terecht in Amsterdam Noord. Hier wonen vooral kunstzinnige en open minded mensen en dat is super fijn. Met hen brainstorm ik ook wel eens over verschillende maatschappelijke thema’s.

 

Amsterdam

Het contrast tussen Vinkeveen en Amsterdam is groot. Maar dat vind ik juist heel erg mooi. Amsterdam is super multicultureel wat het heel interessant maakt. Terwijl er in Vinkeveen maar één soort type mens komt. Beide plaatsen hebben kwaliteiten. Bij mij thuis in Vinkeveen was gelukkig niks te gek en heb ik de ruimte gekregen om mijn dromen achterna te gaan. Vaak hebben mensen het over het leven in bubbels. Ik denk dat we in Amsterdam ook in een bubbel leven, maar in de bubbel zitten er nog veel verschillende bubbels.

 

Toekomst

Ik vind dat we goed moeten nadenken over de plannen voor de toekomst. ‘Wat is onze toekomst?’ en ‘Hoe gaan we die ombuigen naar een mooie en duurzame toekomst?’

Het is belangrijk dat we aan de jongeren doorgeven dat we een probleem hebben. Dat doen we nu al, maar naar mijn inzicht niet op de juiste manier. We moeten de jongeren aanspreken op een manier die nog niet is gebruikt. Als we het op een interessante en leuke manier vertellen dan kan de boodschap beter over komen. Daarom ben ik zoveel bezig met kunst, zodat ik de problemen die er zijn beter voor kan leggen door middel van kunst. Iedereen kan het dan interpreteren op hun eigen manier.

Ik heb altijd al ideeën gehad voor de natuur en duurzaamheid. Door mee te doen aan Ambassadeurs van Amsterdam heb ik geleerd wat de juiste manier is van praten. Woorden kunnen op verschillende manieren ingezet worden en daardoor betrek je mensen bij je verhaal. Storytelling heeft mij ook heel goed gedaan. Ik ben communicatie veel meer gaan waarderen. Ik ben eigenlijk heel conceptueel ingesteld maar door AvA kan ik plaatjes/kleurtjes én woorden aan elkaar koppelen.