Nizar el Azouzi

Mijn naam is Nizar. Ik ben 19 jaar en ik studeer Politicologie en Rechten aan de UvA. Op dit moment staan niet-westerse mensen erg in de spotlights in onze maatschappij en daar behoor ik ook toe. Ik voel me daarom automatisch meer geroepen om onderzoek te doen. Eigenlijk ben ik altijd bezig. Op dit moment werk ik bij Framer Framed. Hier houd ik me bezig met community engagement door middel van kunst. Ook werkte ik voor Project Vooruit, dat is een maatschappelijk project waarbij ze studenten vrijwilligerswerk laten doen in ruil voor een woning.

 

Noord

Amsterdam is voor mij de mooiste stad op aarde. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, in deze stad kun je je thuis voelen. Amsterdam heeft een vrijheid die je niet overal vindt. Sinds een maand woon ik in de Pijp, maar ik ben geboren en getogen in Tuindorp-Oostzaan en zat op kamers in de Molenwijk. Voor mijn studententijd is de Pijp de ideale plek om te wonen, maar ik mis Noord absoluut. Het blijft toch mijn thuis.

Wat ik wel jammer vind is dat Noord steeds minder die rauwe plek wordt die het altijd was. Een paar jaar geleden was het er nog niet zo gelikt. Ik kon met vrienden op avontuur en gekke dingen beleven, maar dat is helaas aan het veranderen. Er komen – net als in het centrum – steeds meer regels en de bewoners van Noord hebben steeds minder bewegingsvrijheid. Gentrificatie is er echt een ding.

 

Massatoerisme

Waar ik graag verandering in zou willen brengen is het massatoerisme in Amsterdam. Ik denk dat Amsterdam veel aan toerisme verdient, maar ook veel verliest. Het kan geen kwaad om dat uit te zoeken. Als blijkt dat de stad op een aantal vlakken te weinig baat heeft bij massatoerisme, moeten we die punten gaan aanpakken.

Mijn droom voor Amsterdam is dat we goed met elkaar omgaan. Mensen moeten solidair met elkaar worden en iedereen moet zich Amsterdammer voelen, of je hier nu 5 generaties verblijft of hier net bent komen wonen. Zo zorgen we ervoor dat Amsterdam de mooiste stad op aarde blijft.