Nihal Aguerhiou

oost

Ik ben Nihal en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Arabische Taal en Cultuur aan de UvA. Ik ga mijn tweede jaar in en ben blij met mijn uiteindelijke studiekeuze. Voorheen deed ik Voeding en Gezondheid maar ik merkte dat mijn interesse meer lag bij taal en cultuur.

Vanaf dit jaar geef ik les bij Dynamo. Ik ondersteun expats en statushouders bij de ontwikkeling van hun taal. Dit zorgt voor vooruitgang in onze maatschappij en ik haal er zelf ook voldoening uit door andere mensen te helpen. Ik vind het mooi om iets voor een ander te betekenen en al helemaal om dit vrijwillig te doen. Ik spoor al mijn vrienden aan om vrijwilligerswerk te doen. Elke stap voorwaarts is er één.

 

Amsterdam

Ik ben opgegroeid in Amsterdam Oost. Oost is een fijne en leuke buurt. Iedereen kent elkaar waardoor het voelt als een dorp. Mensen maken een praatje op straat wat zorgt voor een vriendelijke en gezellige sfeer. De diversiteit in Oost zorgt ook voor een gezellige sfeer, maar dat heb je eigenlijk overal in Amsterdam; je kan van alles en nog wat tegen komen. Diversiteit is belangrijk omdat je van elkaar kan leren. Er is de laatste tijd steeds meer representatie, ook al zijn we nog niet helemaal waar we moeten zijn.

Voeding en Gezondheid studeerde ik in Wageningen, dat ligt in het Oosten van Nederland. Ik was hier het enige meisje met een hoofddoek. Door dit grote verschil merk je hoeveel fijner het is om in een gemixte omgeving te wonen. Maar zelfs in Amsterdam merk je dat bepaalde type mensen bij elkaar gaan wonen. Dan heb je wel allemaal verschillende culturen, maar komen ze alsnog niet met elkaar in aanmerking. Dus daar zou ik ook nog graag verandering in willen zien.

 

Groen

Ik zou het mooi vinden om meer groen te zien in Amsterdamse wijken. Op sommige plekken is het nog erg grauw wat de samenhorigheid ook niet bevorderd. Het zou de stad goed doen als er meer bomen en planten zijn, dus dat als je op straat loopt, alles groener oogt. In Oost zijn er tegenwoordig grote plantenbakken waarin de bewoners zelf mogen planten. Hierdoor wordt de buurt groener én komen buurtbewoners bij elkaar. Dit is een mooie manier om de bewoners samen te brengen zodat iedereen van elkaar kan leren en elkaar kan leren kennen.

Ja, ik wil graag meedoen!

check het hier