Mohamed el Amrani

Ik ben Mohamed, 18 jaar oud en heb dit jaar mijn havodiploma gehaald. Volgend jaar begin ik met de opleiding Human Resource Management. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden op het voetbalveld. Dat zie je terug in mijn werk: ik ben nu al twee jaar sportcoördinator bij SK Coaching. Ik werk graag met mensen en sta positief in het leven.

 

IJburg

Op mijn zesde verhuisde ik naar IJburg. Ik heb al die tijd hier op school gezeten en ben daardoor bekend met de buurt. IJburg is multicultureel en lekker rustig. School, werk, winkels, alles zit hier bovendien in de buurt. Je kan hier prima jezelf zijn en het is er gezellig en veilig. Het mooie van Amsterdam vind ik dat verschillende mensen hier gelukkig kunnen samenleven. Er is voor mijn gevoel niet veel racisme, discriminatie, onenigheid of ruzie. Tuurlijk zijn er wel eens incidenten, maar die heb je overal.

 

SK Coaching

SK Coaching is een sportorganisatie die activiteiten organiseert voor jongeren en ouderen. We doen meer dan sporten alleen. Zo helpen we bijvoorbeeld met huiswerk, solliciteren en we houden gesprekken met de doelgroep. Op dit moment zijn we bezig met een project waarbij we voedselpakketten uitdelen aan mensen op IJburg die het niet zo breed hebben. Eigenlijk zijn we van alle markten thuis, maar het belangrijkste is voor ons om jongeren van de straat te houden en ze belangrijke levenslessen mee te geven.

 

Samenleven

Het zou mooi zijn als we nog beter met elkaar kunnen samenleven. Dat jongeren meer het positieve van het leven gaan inzien en wegblijven van drugs en criminaliteit. De laatste tijd zijn er op IJburg meer incidenten met jongeren. Ze zien het zelf als kattenkwaad, maar de grappen gaan in mijn ogen iets te ver. Dat komt grotendeels omdat er op IJburg weinig te doen is voor jongeren. Ze kunnen hier niet echt chillen en er is niet veel dat ze aanspreekt. Met SK Coaching proberen we veel activiteiten te organiseren. Op dit moment zijn we vooral bezig met jongeren onder de 16 jaar, zoals voetbaltoernooien en soortgelijke activiteiten. Daarnaast zijn er organisaties die jongeren helpen om van de straat te blijven. En ik merk dat het steeds beter gaat, veel jongeren worden wakker. Dus ik denk dat het wel goed gaat komen aankomende 10 jaar.