Mirthe van Veen

Mijn naam is Mirthe en ik ben 18 jaar oud. Ik ben geboren in Almere en daarna al snel naar Steenwijk verhuisd. Steenwijk is een mooi plaatsje net boven Zwolle. Ik ben hier heel fijn opgegroeid midden in de natuur en de kleine maar gezellige gemeenschap. Eens in de zoveel tijd ben ik er nog steeds terug te vinden om te mountainbiken en vrienden of familie te bezoeken. Inmiddels woon ik in Amsterdam Oost, een super leuke buurt waar van alles te vinden is. Ik zit in het tweede jaar van de studie Liberal Arts and Sciences. Dit studeer ik aan de Amsterdam University College (AUC). Dit is een samenwerking van de VU en de UvA om internationale connecties te bevorderen. Op de AUC mag je je lessenpakket zelf in elkaar zetten. Ik heb gekozen voor verschillende vakken met een focus op economie.

 

Bezige Bij

Naast student ben ik ook parttime muzikant. Ik schrijf mijn nummers zelf en speel ook gitaar, ukelele en piano. Naast het student zijn en vrijwilligerswerk vind ik het ook enorm belangrijk om creatief bezig te blijven!

Ik vind het leuk om actief bezig te zijn en ik geloof dat de key zit in dingen vinden waar je energie van krijgt. Ambassadeurs van Amsterdam is zo’n voorbeeld voor mij. Ik kwam AvA tegen op Instagram en ik was eigenlijk al op zoek naar iets wat ik buiten school kon doen om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij.

Bij de eerste meeting van het leiderschapsprogramma merkte ik al dat ik energie kreeg van de bijeenkomst. Het was inspirerend om te zien dat er zoveel mensen waren die zich ook wilden inzetten voor de stad. Het ontmoeten van like-minded mensen doet mij goed en dat is precies waar ik mijn energie uithaal.

Uiteindelijk wil ik een budgetvriendelijke manier van sporten in Oost beginnen. Ik wil jong Amsterdam Oost weer in beweging krijgen. Door gezond te leven en in beweging te blijven worden ziektes ook beter afgeweerd. Win-win dus!

 

Amsterdam

Ik ben altijd al verliefd geweest op Amsterdam. Vroeger was ik model en moest ik voor mijn werk vaak in Amsterdam zijn. Ik voel me sindsdien eigenlijk al verbonden met de stad. Ik merk dat mensen hier bewuster bezig zijn met bijvoorbeeld het milieu. Dat gebeurt in het Noorden waar ik woonde helaas wel een stuk minder. Ook merk ik dat de mensen in Amsterdam over het algemeen jonger en progressiever zijn, dat zorgt voor een fijne sfeer.

In Amsterdam oost zijn de mensen ook heel open. Toen een tijd terug de ketting van mijn fiets vast kwam te zitten, kwam er al vrij snel iemand naar mij toe! Dit vind ik zo fijn aan de stad; iedereen maakt wel een praatje met je en staat vaak klaar om te helpen. Je ziet in Amsterdam Oost ook veel verschillende afkomsten. Je hebt natuurlijk wel segregatie in Amsterdam, maar al die culturen bij elkaar vind ik juist wat Amsterdam, Amsterdam maakt. Zo zijn er in de Javastraat veel restaurants te vinden van allerlei verschillende culturen. Elke keer dat ik hier weer een bezoekje aan gebracht heb, ben ik weer geïnspireerd om deze gerechten ook in mijn eigen keuken te incorporeren.