Jihad Kabbou

Ik ben Jihad Kabbou, ik ben 18 jaar jong. Ik studeer op de Hogeschool van Amsterdam en volg de opleiding Social Work. Ik werk als sport- en spelbegeleider via Sportnation. Wekelijks geef ik sportactiviteiten aan jongeren op verschillende pleinen, drie keer in de week.

 

Ik wil jongeren helpen zich zoveel mogelijk te ontwikkelen en ben lid van The Youth Influencers, dat is een groep jongeren uit Oost die allerlei kleinschalige sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de buurt organiseren. Denk aan de Dappercup en sport- en participatie-evenementen. Ook zit ik in de Raad van Oost. Daar debatteren we en nemen we podcast op zoals Sociaal Cement. De conclusies van deze debatten gaan naar de gemeente. Ik ben eigenlijk altijd bezig, misschien doe ik wel iets te veel.

 

Dappermarkt

De Dapperbuurt is een hele fijne buurt. Mijn favoriete plek is het Dapperpunt, dat is het buurthuis van de Dapperbuurt en de plek waar iedereen bijeenkomt. De mensen daar zijn als familie en nieuwe mensen worden altijd hartelijk ontvangen. The Youth Influencers is hier trouwens ook ontstaan!

Het zou vet zijn als we op de Dappermarkt een gezellige speeltuin of een Cruyff Court voetbalveld zouden krijgen. We hebben een nieuwe buitenplek nodig waar iedereen kan samenkomen, want we zijn wel een keer uitgekeken op het schoolplein van de Dapperschool. De kans dat dit gebeurt is klein, dat weet ik, maar het blijft een goed idee. De Transvaalbuurt en de Indische buurt hebben al laten zien dat het kan, nu wij nog.

 

Gezonder leven

Onze buurt is mega gezellig, maar ik vind dat we iets gezonder moeten leven. Teveel jongeren zitten thuis achter hun telefoon of zijn aan het gamen. Ze moeten meer naar buiten gaan en van het leven gaan genieten. Ook vind ik dat we gezonder moeten eten, maar dat is moeilijk in een buurt als deze vol goede eettentjes. De Mac zit om de hoek. Nu we toch bezig zijn; er is hier heel veel drukte en lawaai, dat mag wel iets minder zodat ik eindelijk eens kan uitslapen.

 

Wat ik zo leuk vind aan Amsterdam is dat de stad bruist van de burgerinitiatieven en activiteiten. Er wordt veel vrijwilligerswerk gedaan door zowel jong als oud, dat is mooi om te zien. Een goed voorbeeld vind ik Stichting Prachtvrouw. Deze vrouwen maakten tijdens de ramadan voedselpakketten voor mensen die het financieel zwaar hebben. Dat doen ze overigens nog steeds, alleen niet meer elke dag. Ik vind alleen wel dat de stad nog iets groener mag worden!