Jerry Colasmontes

Mijn naam is Jerry en ik ben 24 jaar oud. Ik studeer Commerciële economie aan de HvA en houd daarnaast van animé, gamen, en sporten. Ik ben zeker vijf keer per week te vinden in de sportschool, maar dat probeer ik niet te vaak te vertellen want dan denken mensen dat dat alles is wat ik doe, haha.

 

De Baarsjes

Eerlijk, in de winter doe ik minder om fit te blijven. Daarom vind ik het altijd lekker om van Centraal Station naar mijn huis in de Baarsjes te lopen. Dan kan ik even 45 minuten nadenken en het levendige Amsterdam ervaren. In Amsterdam gebeurt altijd wel wat, die drukte vind ik heerlijk. Ik kom bijna nooit buiten Amsterdam, maar dat komt omdat hier voor mijn gevoel alles is. Het is altijd druk op straat en overal zijn voetbal- en basketbalvelden waar mensen spelen. In Geuzenveld – waar ik van mijn negende tot mijn 20e levensjaar heb gewoond – is dat wel iets meer dan in de Baarsjes. In de Baarsjes is het een stuk rustiger, omdat er meer oude mensen wonen. Ik kan nooit echt harde muziek aan zetten, dat is wel jammer.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Mijn droom is vooral dat iedereen in Amsterdam een plek heeft om te leven. Ik wil mijn eigen huis, maar dat is gewoon onmogelijk nu. Ik word de stad uitgeduwd, omdat ik een eigen huis niet kan betalen. Dat klopt niet. Daarnaast vind ik dat iedereen gelijke kansen moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Dat is iets waar ik zelf ook tegenaan loop. Het is namelijk mijn grote droom om acteur te worden. Op de vooropleiding zeiden ze dat ik ver kan komen, maar de opleiding tot acteur kost ontzettend veel geld. Voor mijn gevoel gaat het dus niet zozeer om talent, maar meer om de connecties die je hebt.

 

Het lijkt me fijn als we de stad meer kunnen samenbrengen. Voor mijn gevoel is iedereen hier erg op zichzelf, maar dat ben ik ook wel een beetje dus misschien ligt het aan mij. Het is moeilijk, we leven natuurlijk in een grote stad, maar niet onmogelijk. Niemand in deze stad moet het gevoel hebben dat hij er alleen voor staat.