Hamza Bouayad

oost
by SK Coaching

Mijn naam is Hamza en ik ben 21 jaar. Ik studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en woon in IJburg. Naast mijn studie werk ik als sportbegeleider bij SK Coaching en ben ik regelmatig te vinden op het sportveld.

 

IJburg

Ik woon nu al elf jaar in IJburg. In het begin was dat even wennen, ik kom namelijk uit Amsterdam-West waar het druk en multicultureel is. IJburg is heel rustig en er worden weinig activiteiten georganiseerd. Toch ben ik blij dat we hier zijn komen wonen. IJburg is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige multiculturele buurt waar ik me thuis voel.

 

Er mogen wél wat meer activiteiten georganiseerd worden. Zelf ben ik met SK Coaching bezig om leuke activiteiten te organiseren, maar dat loopt niet altijd even soepel. We zijn namelijk één van de weinige organisaties op IJburg die activiteiten organiseren voor zowel jongeren als ouderen. Daardoor is het soms lastig om iedereen erbij te betrekken en mee te laten doen. Er wonen veel jongeren op IJburg. Het is belangrijk om deze bezig te houden en aandacht te geven. Het valt me op dat veel mensen en organisaties uit de wijk vooral bezig zijn met zichzelf, waardoor het ‘samen-gevoel’ in de buurt ontbreekt. Dat belemmert de groei van de buurt.

 

Het zou geweldig zijn als alle inwoners en organisaties hun steentje gaan bijdragen om er een fijne buurt van te maken. Als iedereen streeft en samenwerkt richting een gezamenlijk doel – een gezellige en actieve wijk – dan is er geen buurt die IJburg zou kunnen overtreffen.

 

Gelijkheid

Ik hoop dat Amsterdam in de toekomst nog meer gelijk wordt. Het belangrijkste vind ik dat mensen elkaar gelijk behandelen en normaal met elkaar omgaan. Ook financiële gelijkheid vind ik belangrijk. Vorig jaar startte ik met een project waarbij ik geld inzamelde voor behoeftige gezinnen. Met dit geld deed ik boodschappen en bezorgde het bij gezinnen die het moeilijk hebben. Het project opende mijn ogen voor problemen die ik voorheen niet zag. Het is raar om te zien dat er nog steeds veel gezinnen zijn die het financieel zwaar hebben. Het project richtte zich tot 9 gezinnen, dat zijn er voor mij 9 te veel. Armoede heeft geen pek binnen een gezond Amsterdam.

Ja, ik wil graag meedoen!

check het hier