Chivano Oehlers

Ik ben Chivano en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer ‘Office Assistent’ op ROC Amsterdam in Zuid-Oost. Dit jaar maak ik mijn laatste jaar af, dit kan ik gelukkig doen in mijn vrije tijd. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Young Amsterdam. We organiseren debatten, college tours, gala’s en nog veel meer. Op een van onze college tours is Mark Rutte zelfs langs geweest.

 

Oud-west

Ik ben in Purmerend opgegroeid en op mijn 19e verhuisd naar Amsterdam. Met mijn moeder samen woonde ik in Zuid-oost. Dit was een goede buurt maar na 1 jaar ben ik op mijzelf gaan wonen, in Oud-west.

Mijn familie woonde al in Oud-west, dus ik kende de buurt en veel mensen al. Nu woon ik in het huis van mijn oom en het lijkt wel alsof er niks is veranderd sinds ik hier kwam als kleine jongen!

 

Oud-west is een top buurt omdat alles dichtbij is. De stad is niet te ver, station Lelylaan is in de buurt en Kinkerstraat zit vol met diverse winkels. Ook is alles super goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ik merk niet heel veel van gentrificatie, Oud-west is altijd een multiculturele buurt geweest en ik hoop dat dit niet snel verandert. Wel mogen alle kosten van Amsterdam omlaag, zoals de huur en parkeerkosten.

 

Talent

Ik vind het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om zichzelf zoveel mogelijk te ontwikkelen. Vroeger miste ik wel iemand die mij begeleidde bij het ontwikkelen van mijn talenten. Ik hoop dat ik deze steun kan bieden voor de jongeren van nu. Omdat ik zie dat veel jongeren daar helemaal niet mee bezig zijn. Door deze jongeren te motiveren, worden hun kansen vergroot en daar hebben we uiteindelijk allemaal iets aan!