Bouschra Younes

Ik ben Bouschra, 20 jaar oud, en ik volg de lerarenopleiding Engels. Ik houd van uitdagingen en doe graag nieuwe kennis op om mezelf te blijven ontwikkelen. Tijdens de coronaperiode ontwikkelde ik bijvoorbeeld een online lesmodule voor de moskee, zodat kinderen thuis les konden krijgen. Omdat niemand het ICT-gedeelte kon oppakken, besloot ik een cursus website bouwen te volgen. Ik ben eigenlijk altijd bereid om te helpen. Ook ben ik lid van de organisatie Nisa4Nisa, dat betekent “vrouw voor vrouw” in het Arabisch. We organiseren dialoogavonden en activiteiten voor jongere meiden, zodat ze sterker in hun schoenen staan.

 

Osdorp

Ik woon in Nieuw-West, Osdorp om precies te zijn. Het is een fijne plek om te wonen, want Osdorp heeft alles. Er zijn veel winkels, sportclubs en eettentjes. Alles is ook dichtbij, van de Nederlandse bakker tot aan de Surinaamse toko. Osdorp is de afgelopen paar jaar wel veranderd. Vroeger was Osdorp een rustige buurt waar werd geluisterd naar bewoners. Tegenwoordig merk ik dat er een kloof is tussen de gemeente en de mensen die er wonen. Het heeft bijvoorbeeld meer dan vier jaar geduurd voordat er een regel kwam waarbij auto’s niet meer mogen keren. Ook zie je tegenwoordig veel luxe nieuwbouwwoningen naast sociale huurwoningen staan. Sommige mensen vinden het moeilijk vinden om naast een luxe nieuwbouwwoning te leven. Dat contrast is gewoon te groot.

 

Meer activiteiten voor jongeren

De jeugd boven de 14 jaar moet naar mijn idee van straat worden gehaald. Ik bedoel niet dat ze thuis moeten zitten, maar er moet meer voor ze worden georganiseerd. Op dit moment zijn er flink wat jongeren die in de buurt rondhangen. Dat probeert de gemeente op te lossen met straatcoaches – mannen en vrouwen met rode truien die langsrijden om de buurt in de gaten te houden. Dat werkt niet. Ze kunnen beter activiteiten organiseren in plaats van rondjes te fietsen, dan haal je kinderen pas echt van de straat. Het moeten wel aantrekkelijke activiteiten zijn. Je kunt ze theaterles gaan geven, maar 80% van de jongeren hier in west vindt dat niet leuk.

 

Mijn droom voor Amsterdam is dat de stad meer een eenheid wordt. Ik vind het belangrijk dat je jezelf kan zijn – en dat je dus je eigen normen en waarden hebt – maar het is ook belangrijk dat je die waarden in iemand anders respecteert.